lördag 10 september 2011

Jätten Glufsglufs i Rosenbad

Sedan länge har jag förstått att Kristdemokraterna (Kd) och Centern håller på att regera ihjäl sig, att de kan drabbas av kvävningsdöd i den moderata omfamningen. Men det kan vara värre än så! Om vi får tro Aftonbladets ledarsida 9 september vill Moderaterna undanröja regeringens småpartier, ett i taget. Och de lediga väljarna ska bidra till den kommande moderata storheten.

Aftonbladet hävdar i ledarartikeln att Göran Hägglund upplevde total förnedring vid den senaste presskonferensen tillsammans med Fredrik Reinfeldt som bland annat handlade om utebliven skattesänkning för pensionärerna. Sedan avslutas Aftonbladets framställning med följande konspiratoriska tankegångar:

"Partiet (Kd) ligger stadigt under riksdagsspärren och här kan man ana en illistig moderat plan. Kristdemokraterna är det minsta partiet i alliansregeringen och det som traditionellt ligger närmast Moderaterna.

Kristdemokraterna är helt enkelt det parti som lättast kan inkorporeras i den stora moderata familjen.

För Göran Hägglund verkar det mest kört, men bäva månde Annie Lööf
. Det lär vara hon som står näst i tur."

Om Aftonbladet har rätt är Moderaterna inte en storebror i regeringen som vill rädda livet på mindre livskraftiga medlemmar i alliansfamiljen. Snarare en hungrig jätten Glufsglufs som vill bli större och aldrig får nog.

Och om Aftonbladet har rätt borde Kd och Centern snarast ta sitt pick och pack och lämna "vännerna" i Rosenbad.1 kommentar:

Stig Melin sa...

Per!
Det är nog så att, mycket vill ha mer, helst allt.
Det gäller väl på det andliga området också, väl.

Sen har jag svårt att förstå Maria Larssons bevekelsegrunder för att neka de misshandlade barnen ersättning. Är det någon sorts besparingsiver som är hernnes ansvar så borde hon överlämna det till Anders Borg, och själv ansluta sig till det barnperspektiv som knäsattes vid stämman.
Med den politiken hon nu driver blir övertagandet av M betydligt lättare.